Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 19wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy technologi żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Prawo żywnościowezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena i bezpieczeństwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne1,01,030

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne1,01,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne3,03,0604
lektoratpraktyczne3,03,0605

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0305
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Patogeny w żywościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0305
wykładyaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne metody utrwalania żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Utrwalanie żywności a jej bezpieczeństwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 19 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305