Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (S1)

Sylabusy - pełny wykaz przedmiotów:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny3 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony środowiskaprzedmiot wspólny3 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agroekologiaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanika 1przedmiot wspólny
Botanika 2przedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka 1przedmiot wspólny
Genetyka i hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Grafika inżynierska 1przedmiot wspólny
Matematyka 1przedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny5 / 1
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny4 / 1
Ekonomika i organizacja produkcji rolniczejprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
GMOprzedmiot wspólny5 / 2
Gleboznawstwo 1przedmiot wspólny
Gospodarka wodnaprzedmiot wspólny6 / 1
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacjaprzedmiot wspólny
Metody produkcji poprawiające jakość owocówprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczneprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwoprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleniprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzachprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy produkcji ogrodniczejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji zwierzęcejprzedmiot wspólny
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Projektowanie i technologia nawadniania upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Projektowanie upraw warzywnychprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Projektowanie upraw zielarskichprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny10 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny8 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwo ogrodniczeprzedmiot wspólny
Sztuka doboru winprzedmiot wspólny8 / 2
Technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Terapia ogrodniczaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Tereny zieleni - historia i projektowanieprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejscaprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamiprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleniprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Zagospodarowanie terenów zieleniprzedmiot wspólny11 / 1
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrzprzedmiot wspólny11 / 2
Zbiór i przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Zielarstwoprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów wspólnych dla specjalności:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny3 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony środowiskaprzedmiot wspólny3 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agroekologiaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanika 1przedmiot wspólny
Botanika 2przedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka 1przedmiot wspólny
Genetyka i hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Grafika inżynierska 1przedmiot wspólny
Matematyka 1przedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny5 / 1
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny4 / 1
Ekonomika i organizacja produkcji rolniczejprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
GMOprzedmiot wspólny5 / 2
Gleboznawstwo 1przedmiot wspólny
Gospodarka wodnaprzedmiot wspólny6 / 1
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacjaprzedmiot wspólny
Metody produkcji poprawiające jakość owocówprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczneprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwoprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleniprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzachprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy produkcji ogrodniczejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji zwierzęcejprzedmiot wspólny
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Projektowanie i technologia nawadniania upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Projektowanie upraw warzywnychprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Projektowanie upraw zielarskichprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny10 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny8 / 1
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwo ogrodniczeprzedmiot wspólny
Sztuka doboru winprzedmiot wspólny8 / 2
Technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Terapia ogrodniczaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Tereny zieleni - historia i projektowanieprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejscaprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamiprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleniprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Zagospodarowanie terenów zieleniprzedmiot wspólny11 / 1
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrzprzedmiot wspólny11 / 2
Zbiór i przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Zielarstwoprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego modułu:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Etykaprzedmiot wspólny3 / 1
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2
Socjologiczne aspekty ochrony środowiskaprzedmiot wspólny3 / 2
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agroekologiaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanika 1przedmiot wspólny
Botanika 2przedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka 1przedmiot wspólny
Genetyka i hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Grafika inżynierska 1przedmiot wspólny
Matematyka 1przedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny5 / 1
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny4 / 1
Ekonomika i organizacja produkcji rolniczejprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
GMOprzedmiot wspólny5 / 2
Gleboznawstwo 1przedmiot wspólny
Gospodarka wodnaprzedmiot wspólny6 / 1
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacjaprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji zwierzęcejprzedmiot wspólny
Projektowanie i technologia nawadniania upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny10 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny10 / 2
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny8 / 1
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwo ogrodniczeprzedmiot wspólny
Sztuka doboru winprzedmiot wspólny8 / 2
Technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zagospodarowanie terenów zieleniprzedmiot wspólny11 / 1
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrzprzedmiot wspólny11 / 2
Zbiór i przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Zielarstwoprzedmiot wspólny
Żywienie roślinprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Metody produkcji owoców wysokiej jakości

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metody produkcji poprawiające jakość owocówprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamiprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Zarządzanie terenami zieleni

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczneprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleniprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Proekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Nowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Opakowania żywności

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwoprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleniprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzachprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Podstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Projektowanie upraw warzywnych i zielarskich

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Projektowanie upraw warzywnychprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Projektowanie upraw zielarskichprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Rośliny ozdobne w życiu człowieka

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Terapia ogrodniczaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład modułu Tereny zieleni - historia i pielęgnacja

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Tereny zieleni - historia i projektowanieprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejscaprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1

Sylabusy - wykaz przedmiotów niewchodzących w skład żadnego bloku obieralnego:

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Bezpieczeństwo i higiena pracyprzedmiot wspólny
Ekonomiaprzedmiot wspólny
Ochrona własności intelektualnejprzedmiot wspólny
Podstawy prawaprzedmiot wspólny
Podstawy zarządzaniaprzedmiot wspólny
Technologia informacyjnaprzedmiot wspólny
Wychowanie fizyczneprzedmiot wspólny
Praktyka zawodowaprzedmiot wspólny
Agroekologiaprzedmiot wspólny
Agrometeorologiaprzedmiot wspólny
Biochemiaprzedmiot wspólny
Botanika 1przedmiot wspólny
Botanika 2przedmiot wspólny
Chemiaprzedmiot wspólny
Fizjologia roślinprzedmiot wspólny
Fizyka 1przedmiot wspólny
Genetyka i hodowla roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny
Grafika inżynierska 1przedmiot wspólny
Matematyka 1przedmiot wspólny
Mikrobiologiaprzedmiot wspólny
Statystyka matematycznaprzedmiot wspólny
Dendrologiaprzedmiot wspólny
Ekonomika i organizacja produkcji rolniczejprzedmiot wspólny
Entomologiaprzedmiot wspólny
Fitopatologiaprzedmiot wspólny
Gleboznawstwo 1przedmiot wspólny
Inżynieria ogrodniczaprzedmiot wspólny
Mechanizacjaprzedmiot wspólny
Nasiennictwoprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji ogrodniczejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji roślinnejprzedmiot wspólny
Podstawy produkcji zwierzęcejprzedmiot wspólny
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegoprzedmiot wspólny
Rozmnażanie roślin w kulturach in vitroprzedmiot wspólny
Rośliny ozdobneprzedmiot wspólny
Sadownictwoprzedmiot wspólny
Seminarium inżynierskieprzedmiot wspólny
Szkółkarstwo ogrodniczeprzedmiot wspólny
Technologia upraw maszynowychprzedmiot wspólny
Uprawa winorośliprzedmiot wspólny
Warzywnictwoprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z roślin ozdobnychprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z sadownictwaprzedmiot wspólny
Zajęcia praktyczne z warzywnictwaprzedmiot wspólny
Zbiór i przechowywanie produktów ogrodniczychprzedmiot wspólny
Zielarstwoprzedmiot wspólny

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 3

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Etykaprzedmiot wspólny3 / 1
Socjologiczne aspekty ochrony środowiskaprzedmiot wspólny3 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 1

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Filozofiaprzedmiot wspólny1 / 1
Socjologiaprzedmiot wspólny1 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 2

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Język angielskiprzedmiot wspólny2 / 1
Język niemieckiprzedmiot wspólny2 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 5

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Biotechnologia roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny5 / 1
GMOprzedmiot wspólny5 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 4

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Diagnostyka potrzeb nawozowych i wymagań pokarmowych roślin ogrodniczychprzedmiot wspólny4 / 1
Żywienie roślinprzedmiot wspólny4 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 6

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Gospodarka wodnaprzedmiot wspólny6 / 1
Projektowanie i technologia nawadniania upraw ogrodniczychprzedmiot wspólny6 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Metody produkcji poprawiające jakość owocówprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1
Uprawa roślin sadowniczych pod osłonamiprzedmiot wspólnyMetody produkcji owoców wysokiej jakości13 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nadzór wykonawczy i dokumentacje projektowo-techniczneprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2
Wykonawstwo i utrzymanie terenów zieleniprzedmiot wspólnyZarządzanie terenami zieleni9 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 13

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Niestandardowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2
Proekologiczna i bezglebowa uprawa roślin sadowniczychprzedmiot wspólnyProekologiczna i niestandardowa uprawa roślin sadowniczych13 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychprzedmiot wspólnyNowe kierunki wykorzystania surowców ogrodniczych14 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 14

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwoprzedmiot wspólnyOpakowania żywności14 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych w terenach zieleniprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1
Pielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych we wnętrzachprzedmiot wspólnyPielęgnacja i zastosowanie roślin ozdobnych7 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Podstawy ekologicznej uprawy grzybówprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1
Podstawy ekologicznej uprawy warzyw i ziółprzedmiot wspólnyPodstawy ekologicznej uprawy warzyw, ziół i grzybów12 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 12

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Projektowanie upraw warzywnychprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2
Projektowanie upraw zielarskichprzedmiot wspólnyProjektowanie upraw warzywnych i zielarskich12 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 10

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Przetwórstwo owocówprzedmiot wspólny10 / 1
Przetwórstwo warzywprzedmiot wspólny10 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 8

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rośliny ozdobne w ogrodach świataprzedmiot wspólny8 / 1
Sztuka doboru winprzedmiot wspólny8 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 7

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Rośliny ozdobne w życiu człowiekaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2
Terapia ogrodniczaprzedmiot wspólnyRośliny ozdobne w życiu człowieka7 / 2

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 9

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Tereny zieleni - historia i projektowanieprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1
Tereny zieleni - pielęgnacja w zależności od miejscaprzedmiot wspólnyTereny zieleni - historia i pielęgnacja9 / 1

Sylabus - wykaz przedmiotów wchodzących skład bloku obieralnego 11

PrzedmiotSpecjalnośćModułBlok/Grupa ob.
Zagospodarowanie terenów zieleniprzedmiot wspólny11 / 1
Zasady kompozycji i dekorowania wnętrzprzedmiot wspólny11 / 2