Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Opakowania do żywności i systemy pakującezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwakultura śródlądowaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,026
laboratoriapraktyczne3,01,026
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Genetyka i selekcja rybegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,01,026
Podstawy żywienia człowiekaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia gastronomicznazaliczenie6,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne4,01,048
Technologia żywności pochodzenia zwierzęcego (mięsa, drobiu, mleka)egzamin6,0wykładyaudytoryjne2,01,039
laboratoriapraktyczne4,02,039

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
2 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
3 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
4 Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135