Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Marketingzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia informacyjnazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,00,030
laboratoriapraktyczne2,01,035
Wychowanie fizycznezaliczenie1,0lektoratpraktyczne1,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia organicznaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne3,01,035
Ekologia i ochrona środowiskazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Fizykaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,022
wykładyaudytoryjne1,01,017

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Inżynieria procesowaegzamin4,0konwersatoriaaudytoryjne2,02,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Ogólna technologia żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne2,01,026

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262
2 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262
3 Technika mowy i emisji głosuzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergeny w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
wykładyaudytoryjne1,01,0132
2 Analiza sensorycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
wykładyaudytoryjne1,01,0132
3 Logistyka w przechowalnictwie i transporcie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
wykładyaudytoryjne1,01,0132

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Monitoring bezpieczeństwa toksykologicznego żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0132
laboratoriapraktyczne1,01,0132
2 Toksyny roślin i zwierzątzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
wykładyaudytoryjne1,01,0132
3 Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0132
wykładyaudytoryjne1,01,0132