Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Człowiek w procesie pracyzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,026

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Biochemiaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,035
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Chemia żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,013
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne3,02,039
Reologia żywnościegzamin2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,030
laboratoriapraktyczne2,01,022
Surowce rybnezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,013
laboratoriapraktyczne1,01,013
Surowce rzeźneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,035
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0302
lektoratpraktyczne1,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne2,01,0605

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0133
wykładyaudytoryjne1,01,0133
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133
3 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133
4 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133
5 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
laboratoriapraktyczne1,01,0133