Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia ogólnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne1,01,09
Mikrobiologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
Surowce rybnezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59
Technologia mięsaegzamin7,0wykładyaudytoryjne4,02,027
laboratoriapraktyczne3,02,027
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,027
wykładyaudytoryjne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,094
wykładyaudytoryjne1,01,094
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095