Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,073
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,004
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,094
Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0181
wykładyaudytoryjne1,01,091
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne1,01,0162
seminariaaudytoryjne1,01,0163
seminariaaudytoryjne1,01,0164
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,092
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0181
wykładyaudytoryjne1,01,091
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0181
wykładyaudytoryjne1,01,091
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0183
wykładyaudytoryjne2,01,0183
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0121
wykładyaudytoryjne1,01,061
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0123
wykładyaudytoryjne1,01,063
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
2 Jakość surowców i produktówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
5 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
2 Fizjologia pracyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako aspekt turystycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103