Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,01,06

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
2 Jakość surowców i produktówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
5 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0291
wykładyaudytoryjne2,01,0101