Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,01,06
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,01,06
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,01,06
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,012
wykładyaudytoryjne1,01,06

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako aspekt turystycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0103