Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy zarządzaniazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,26

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Entomologia stosowanaegzamin4,0laboratoriapraktyczne0,90,26
ćwiczenia terenowepraktyczne0,40,13
wykładyaudytoryjne2,70,718
Genetykaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,26
laboratoriapraktyczne1,00,512
wykładyaudytoryjne3,00,818
Mikrobiologiaegzamin5,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,50,49
laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne2,50,818
Projektowanie winnicegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,30,512
laboratoriapraktyczne0,70,26
wykładyaudytoryjne2,00,818
Uprawa winorośli 1zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,13
ćwiczenia terenowepraktyczne1,70,512
wykładyaudytoryjne0,90,26

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405
2 Język niemieckiegzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,2303
lektoratpraktyczne3,01,2304
lektoratpraktyczne4,01,7405

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zmiany klimatu i ich konsekwencjezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5124
2 Topoklimat i mikroklimatzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,5124

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemia spożywczazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,494
2 Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,494