Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N2)
specjalność: Produkcja owoców, warzyw i ziół

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów ogrodniczychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,50,26
wykładyaudytoryjne0,50,38
Przygotowanie pracy magisterskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie20,0praca dyplomowaaudytoryjne20,00,00
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,00,412
Właściwości dietetyczne i lecznicze roślin warzywnych i zielarskichzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,26
wykładyaudytoryjne0,50,38

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zbiór ziół ze stanowisk naturalnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,10,4124
wykładyaudytoryjne0,90,394
2 Historia upraw warzywzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,10,4124
wykładyaudytoryjne0,90,394

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Owoce leśne i możliwości ich produkcji na różnych stanowiskachzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,10,4124
wykładyaudytoryjne0,90,394
2 Uprawy sadownicze na terenach zdegradowanych i zantropogenizowanychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,10,4124
wykładyaudytoryjne0,90,394

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kwiaty jadalnezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,394
wykładyaudytoryjne0,50,394
2 Znaczenie produktów ogrodniczych w zdrowym odżywianiuzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,394
wykładyaudytoryjne0,50,394