Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Enzymologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne2,01,016
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.zaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biologiczne zasoby wódzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Higiena w przemyśle spożywczymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne1,01,08
Identyfikacja surowców i żywności pochodzenia wodnegozaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08
Wybrane działy w technologii żywnościegzamin4,0laboratoriaaudytoryjne2,01,016
wykładyaudytoryjne2,01,016

Blok obieralny 6 - do wybrania 2 z 29 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
3 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
20 Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriaaudytoryjne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
4 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
5 Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
6 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
7 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
8 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
9 Inżynieria genetycznaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
10 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
11 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
12 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
13 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
14 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
15 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
16 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
17 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
18 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
19 Prawo żywnościoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
21 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
22 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
23 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
24 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
25 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0183
wykładyaudytoryjne2,01,0183
26 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0183
wykładyaudytoryjne2,01,0183
27 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
28 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183