Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomika w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Gastronomiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,035
Hotelarstwo w Polsce i na świeciezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,025
wykładyaudytoryjne1,01,014
Organizacja pracy recepcji hotelowejzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,013
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,026
Statystyczne sterowanie procesemzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Systemy informatyczne w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zarządzanie jakością w gastronomiiegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,02,0302
wykładyaudytoryjne1,01,0222
2 Zarządzanie jakością w hotelarstwieegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,02,0302
wykładyaudytoryjne1,01,0222

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0252
wykładyaudytoryjne1,01,0142
2 Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0252
wykładyaudytoryjne1,01,0142

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystkaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
5 Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
6 Żywienie a promocja zdrowiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Szkodniki żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
5 Turystyka w strefach polarnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
6 Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykuegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
7 Wpływ środowiska na organizmegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262