Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Hotelarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,035
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaegzamin1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,025
wykładyaudytoryjne1,01,014
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,011
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,013
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,011
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,525
wykładyaudytoryjne1,00,514
Towaroznawstwo środków czystościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,011
Zarządzanie produktem w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,025
wykładyaudytoryjne1,01,014

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty mikrobiologiczne w produkcji żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
2 Mikrobiologiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
3 Opakowania w gastronomiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
4 Produkty tradycyjne i regionalneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
5 Profilaktyka skutków współczesnego stylu życiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
6 Zafałszowania żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
7 Zapobieganie zakażeniom i zatruciom pokarmowymegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Cateringegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
2 Kuchnia polskaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
3 Kultura żywieniowa w różnych krajach świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
4 Mięso a kuchnie Polski i świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
5 Produkt gastronomicznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
6 Woda a żywnośćegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
7 Żywienie a hotelarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261