Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,018
Ekologia wódegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,018
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,016
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładyaudytoryjne2,01,0183

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso a kuchnie świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
2 Statki jako aspekt turystycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163
4 Wyjazdy studyjneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0203
wykładyaudytoryjne1,01,0163