Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,04

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne1,01,016
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,018
wykładyaudytoryjne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0161