Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,003
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,00,0133
Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Seminarium dyplomowezaliczenie3,0seminariaaudytoryjne1,01,0151
seminariaaudytoryjne1,01,0152
seminariaaudytoryjne1,01,0153
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
Systemy zarządzania jakością w przemyśle żywnościowymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0202
wykładyaudytoryjne1,01,0102
Towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0301
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0302
wykładyaudytoryjne2,01,0302
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0202
wykładyaudytoryjne1,01,0102
Towaroznawstwo używekzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0201
wykładyaudytoryjne1,01,0101
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0202
wykładyaudytoryjne1,01,0102
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303
2 Prawa konsumenckiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0201
laboratoriapraktyczne3,02,0451
2 Jakość surowca i produktuegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
4 Protokół dyplomatycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
5 Turystyka osób niepełnosprawnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metodyka badań laboratoryjnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
2 Towaroznawstwo maszyn i urządzeń do produkcji opakowań i pakowania artykułów spożywczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
3 Towaroznawstwo produktów piekarniczychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
4 Towaroznawstwo produktów rybnych i innych organizmów wodnychegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201
5 Usługi gastronomiczneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0451
wykładyaudytoryjne2,01,0201

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0202
laboratoriapraktyczne3,02,0452
2 Fizjologia pracyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Statek jako obiekt turystycznyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203
2 Towaroznawstwo biocydów stosowanych w uprawach i hodowliegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203
4 Wyjazdy studyjneegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203
5 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0453
wykładyaudytoryjne2,01,0203