Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,07
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Działalność hotelarska i gastronomicznaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,08
Ekonomika w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Hotelarstwo i gastronomia komunikacyjnaegzamin1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Mikrobiologiczne zagrożenia zdrowotne żywności w hotelarstwieegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,08
Systemy informatyczne w hotelarstwiezaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,016
Zarządzanie produktem w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,08

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiiegzamin2,0wykładypraktyczne2,02,0183
2 Prawa konsumenckieegzamin2,0wykładypraktyczne2,02,0183

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Animacja czasu wolnegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,073
wykładyaudytoryjne1,01,073
2 Fizjologia pracy i wypoczynkuzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,073
wykładyaudytoryjne1,01,073

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Cateringegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
2 Kuchnia polskaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
3 Kultura żywieniowa w różnych krajach świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
4 Mięso a kuchnie Polski i świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
5 Produkt gastronomicznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
6 Woda a żywnośćegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
7 Żywienie a hotelarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
2 Parazytozy pokarmowe w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
3 Pasożyty w surowcach i produktach żywnościowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
4 Szkodniki żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
5 Turystyka w strefach polarnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
6 Walory krajoznawcze rzeki Odry , pojezierze i pobrzeża Bałtykuegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163
7 Wpływ środowiska na organizmegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0163
wykładyaudytoryjne1,01,0163