Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Menadżer hotelarstwa i gastronomii

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Gastronomiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,020
Organizacja i technika obsługi gastronomicznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,014
wykładyaudytoryjne1,01,08
Organizacja pracy recepcji hotelowejzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,07
Pomorze Zachodnie - atrakcja turystyczna i przyrodniczazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,07
wykładyaudytoryjne1,01,07

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0161
lektoratpraktyczne2,01,0162

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Zarządzanie jakością w gastronomiiegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,0132
2 Zarządzanie jakością w hotelarstwieegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,0132

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza sensorycznaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0252
wykładyaudytoryjne1,01,0142
2 Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,082

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 7 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystkaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162
4 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162
5 Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162
6 Wyroby dietetyczneegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0162
wykładyaudytoryjne2,01,0162
7 Żywienie a promocja zdrowiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0162
wykładyaudytoryjne1,01,0162