Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N1)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,071
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021
Technologia informacyjnazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne3,02,0271
Wychowanie fizycznezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0185
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0186

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa - 6 tygodniegzamin6,0praktykipraktyczne6,02,004

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Biochemiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Chemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0181
wykładyaudytoryjne2,01,0181
Elementy grafiki inżynierskiej i użytkowejzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne1,01,091
laboratoriapraktyczne2,02,0181
Makroekonomiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,091
wykładyaudytoryjne1,01,091
Matematykaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjnepraktyczne2,01,0181
wykładypraktyczne2,01,0181
Ochrona środowiskazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0181
wykładyaudytoryjne1,01,091
Statystykazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,092
Wybrane zagadnienia z fizykizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Analiza sensorycznaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0181
wykładyaudytoryjne2,01,091
Metody oceny towarówzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne2,01,0182
Mikrobiologiazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,092
Nauka o materiałachzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne1,01,092
Prawo żywnościoweegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0182
wykładyaudytoryjne2,01,0182
Produkt w strategii przedsiębiorstwazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0186
wykładyaudytoryjne1,01,096
Toksykologia żywności i przedmiotów użytkuegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0182
wykładyaudytoryjne2,01,0182

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 15wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 17wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Praca dyplomowa (inżynierska)zaliczenie15,0praca dyplomowapraktyczne15,00,007
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,02,0307
Analiza instrumentalnazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne3,01,0184
wykładyaudytoryjne1,01,094
Aparatura i inżynieria w usługach turystycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
Bioróżnorodnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,097
wykładyaudytoryjne1,00,097
Chłodnictwo i przechowalnictwozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
Fizjologia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
Geografia turystycznaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0165
wykładyaudytoryjne1,01,085
Hotelarstwozaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0183
wykładyaudytoryjne1,01,093
Jakość surowców i produktówegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,093
wykładyaudytoryjne1,01,093
Mikroekonomiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,092
wykładyaudytoryjne1,01,092
Obsługa konsumentazaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0184
wykładyaudytoryjne1,01,094
Opakowania stosowane w turystyceegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,094
wykładyaudytoryjne1,01,094
Organizacja turystyki w strefie brzegowej Bałtykuzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,095
Podstawy krajoznawstwazaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,096
Podstawy zarządzania i marketinguzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0188
wykładyaudytoryjne1,01,098
Towaroznawstwo artykułów przemysłowych w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,093
wykładyaudytoryjne1,00,093
Towaroznawstwo napojów alkoholowych i bezalkoholowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0166
wykładyaudytoryjne1,01,086
Towaroznawstwo roślinzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,093
Towaroznawstwo usługzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,02,0184
Towaroznawstwo zwierzątzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,093
Turystyka a towaroznawstwo produktów mięsnych i drobiowychegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0165
wykładyaudytoryjne1,01,085
Turystyka a towaroznawstwo produktów roślinnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,094
wykładyaudytoryjne1,01,094
Turystyka a towaroznawstwo produktów rybnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,096
wykładyaudytoryjne1,01,096
Turystyka a towaroznawstwo przetworów mlecznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,095
wykładyaudytoryjne1,01,095
Typologia wód śródlądowychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0167
wykładyaudytoryjne1,01,087
Zarządzanie jakością w turystycezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0184
wykładyaudytoryjne1,01,094
Żywienie w turystycezaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,087
wykładyaudytoryjne2,02,0167

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin7,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366
2 Język niemieckiegzamin7,0lektorataudytoryjne1,01,0303
lektorataudytoryjne1,01,0184
lektorataudytoryjne2,02,0365
lektorataudytoryjne3,02,0366

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Etyka biznesuzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
2 Etyka pracyzaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271
3 Filozofiazaliczenie3,0wykładyaudytoryjne3,03,0271

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Promocje w hotelachegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165
2 Systemy rezerwacyjne w hotelarstwieegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0165
laboratoriapraktyczne2,02,0165

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Higiena w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163
2 Higiena w zakładach gastronomicznychegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,0163
laboratoriapraktyczne2,02,0163

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163
2 Usługi w turystyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso zwierząt łownych w gastronomiiegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167
2 Rachunkowość zarządcza w hotelarstwieegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0164
wykładyaudytoryjne2,01,0164
2 Fizjologia pracyegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0164
wykładyaudytoryjne2,01,0164

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Dietetyka w żywieniu zbiorowymegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166
2 Żywienie człowieka choregoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo zdrowotne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166
2 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Usługi gastronomiczneegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163
2 Wyposażenie zakładu gastronomicznegoegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,02,0163
wykładyaudytoryjne2,01,0163

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Czystość wódzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0168
wykładyaudytoryjne2,01,0168
2 Specyfika wód przejściowychzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0168
wykładyaudytoryjne2,01,0168

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Prawo w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0165
wykładyaudytoryjne2,01,0165
2 Turystyka wodnazaliczenie4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,0165
wykładyaudytoryjne2,01,0165

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Organizacja sportu w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166
2 Ryby i owoce morzazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0166
wykładyaudytoryjne2,01,0166

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nurkowanie w turystycezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0168
wykładyaudytoryjne2,01,0168
2 Ratownictwozaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0168
wykładyaudytoryjne2,01,0168

Blok obieralny 15 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ichtiofauna jako atut turystycznyzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167
2 Osobliwości przyrodnicze Parków Narodowych w Polscezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Towaroznawstwo żywności ekologicznejzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167
2 Turystyka górskazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167

Blok obieralny 17 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Turystyka a mody i systemy żywieniowezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0165
wykładyaudytoryjne2,01,0165
2 Turystyka ekologicznazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0165
wykładyaudytoryjne2,01,0165

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Niedozwolone pozostałości w żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167
2 Regionalne produkty mleczarskiezaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,02,0167
wykładyaudytoryjne2,01,0167