Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: technologia rybna

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,718
wykładyaudytoryjne0,80,49
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,512

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Produkcja surowców do wytwarzania żywności funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,49
wykładyaudytoryjne1,00,49
Wybrane działy w technologii produktów rybnychegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,612
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne1,50,718
wykładyaudytoryjne1,50,818
Wybrane działy z technologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,612

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morzaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,5121
wykładyaudytoryjne1,00,361
2 Przetwórstwo skorupiaków i mięczakówegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,5121
wykładyaudytoryjne1,00,361

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologiczne zasoby wódzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,491
wykładyaudytoryjne1,00,491
2 Produkcja surowców rybackich - akwakulturazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,491
wykładyaudytoryjne1,00,491