Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2024/2025 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Systemy informatyczne w technologii żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,49

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Indywidualna przedsiębiorczość w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,512
Prawo żywnościoweegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,20,718
wykładyaudytoryjne0,80,49
Wybrane działy w biotechnologii żywności (blok)egzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,024
wykładyaudytoryjne1,00,512

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Nowoczesne metody w toksykologicznej ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,639
wykładyaudytoryjne3,01,024
Wybrane działy w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,639
wykładyaudytoryjne3,01,024
Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin3,0wykładyaudytoryjne2,00,818
laboratoriapraktyczne1,00,718

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,05