Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2022/2023 - semestr 6:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Analiza i ocena jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,330
Podstawy genetyki człowieka z elementami nutrigenomikiegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,230
wykładyaudytoryjne3,01,330

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy fizjologii żywieniaegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,230
wykładyaudytoryjne4,01,945
Technologia produktów zbożowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,845
wykładyaudytoryjne3,01,330
Technologia spożywczych produktów fermentowanychegzamin6,0laboratoriapraktyczne2,01,330
wykładyaudytoryjne4,01,630

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02