Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Techniki Morskiej i Transportu - Transport (S2)
specjalność: Transport żywności

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 1:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 41wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Bezpieczeństwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,615
wykładyaudytoryjne1,31,230
Handlowe urządzenia chłodniczeegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Infrastruktura transportu wodnego i lądowegozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615
Klimatyzacja i wentylacja w transporciezaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,615
laboratoriapraktyczne1,00,615
wykładyaudytoryjne1,21,025
Praca przejściowazaliczenie4,0projektypraktyczne4,02,460
Przechowalnictwozaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,51,230
wykładyaudytoryjne1,51,230
Środki transportu żywności szybko psującej sięegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,615
projektypraktyczne2,00,615
wykładyaudytoryjne1,00,615

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Praktyka zawodowazaliczenie4,0praktykipraktyczne4,04,0120

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne3,01,2301

Blok obieralny 41 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Systemy energetyczne w transporcieegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,31,2301
2 Techniki zamrażania żywnościegzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,6151
laboratoriapraktyczne1,00,6151
wykładyaudytoryjne1,31,2301