Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2021/2022 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,01,018
Przetwórstwo surowców drobiowychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,018
wykładyaudytoryjne2,01,018
Surowce rybnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,59
wykładyaudytoryjne1,00,59
Technologia mięsaegzamin7,0laboratoriapraktyczne3,01,527
wykładyaudytoryjne4,01,527
Technologia mleczarskaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,527
wykładyaudytoryjne2,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,02,0405

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriaaudytoryjne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594
4 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,00,594
laboratoriapraktyczne1,00,594
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,594
wykładyaudytoryjne1,00,594