Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Uprawa winorośli i winiarstwo (N1)

Plany studiów w roku akademickim 2018/2019 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ampelografiaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,713
laboratoriapraktyczne1,00,35
ćwiczenia terenowepraktyczne0,80,36
wykładyaudytoryjne1,20,812
Fitopatologiaegzamin4,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,83
laboratoriapraktyczne1,00,73
ćwiczenia terenowepraktyczne0,50,36
wykładyaudytoryjne1,51,015
Mikrobiologia wina i technologie fermentacyjnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,00,69
wykładyaudytoryjne1,00,79
Technologia produkcji wina 1zaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,40,23
laboratoriapraktyczne0,60,36
wykładyaudytoryjne1,00,89
Uprawa innych gatunków sadowniczych wykorzystywanych w przemyśle fermentacyjnym 2zaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,810
laboratoriapraktyczne0,50,22
ćwiczenia terenowepraktyczne0,50,23
wykładyaudytoryjne1,00,812
Uprawa winorośli 2egzamin3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,80,54
laboratoriapraktyczne0,70,22
ćwiczenia terenowepraktyczne0,50,36
wykładyaudytoryjne1,00,86

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,03,0405
2 Język niemieckiegzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne3,03,0405

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Rasy drożdży w winiarstwie, pozyskiwanie i wykorzystaniezaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,235
wykładyaudytoryjne1,51,0125
2 Inżynieria bioreaktorowa w przemyśle winiarskimzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,335
wykładyaudytoryjne1,51,2125

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Chemia spożywczazaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,795
2 Dodatki chemiczne w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,00,795