Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności (S1)

Plany studiów w roku akademickim 2017/2018 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 19wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Podstawy technologi żywności pochodzenia zwierzęcegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,030
wykładyaudytoryjne2,01,030

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 8wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 13wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Przedmioty jednorazowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Podstawy informacji naukowejzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,02

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (angielski)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605
2 Język obcy (niemiecki)egzamin3,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne2,02,0604
lektoratpraktyczne3,02,0605

Blok obieralny 8 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza instrumentalna żywnościzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne2,01,0305
wykładyaudytoryjne3,02,0305
2 Instrumentalne metody oceny bezpieczeństwa żywnościzaliczenie5,0laboratoriapraktyczne2,01,0305
wykładyaudytoryjne3,02,0305

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mikrobiologiczne zagrożenia w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0305
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Patogeny w żywościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0305
wykładyaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy biologii molekularnej i inżynierii genetycznejzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Techniki biologii molekularnej w analizie żywnościzaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 13 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aspekty ekologiczne w łańcuchu żywnościowymzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0155
2 Zarządzanie środowiskiem w produkcji żywnościzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0155

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo żywności w obrocie międzynarodowymzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0305
2 Globalizacja a bezpieczeństwo żywnościzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,01,0305

Blok obieralny 19 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Produkty uboczne w przemyśle rolno-spożywczymzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305
2 Utylizacja i zagospodarowane produktów ubocznychzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne1,01,0155
wykładyaudytoryjne2,01,0305