Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - Ogrodnictwo (N1)
specjalność: Zielarstwo

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 8:

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Biotechnologia roślin ogrodniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,30,410
wykładyaudytoryjne0,70,38
Przygotowanie pracy inżynierskiej i do egzaminu dyplomowegozaliczenie15,0praca dyplomowaaudytoryjne15,00,00
Seminarium inżynierskiezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,00,38

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Farmakognozjazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,412
Rośliny przyprawowezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,00,618
Standaryzacja i ocena jakości surowców zielarskichzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,514
laboratoriapraktyczne0,50,12
wykładyaudytoryjne0,50,12
Terapie naturalnezaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,70,38
wykładyaudytoryjne0,30,24

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
2 Nowe kierunki wykorzystania owoców, warzyw i kwiatów jadalnychzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268
laboratoriapraktyczne0,50,138
wykładyaudytoryjne0,50,138
Nowe kierunki wykorzystania surowców zielarskich i przyprawowychzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne0,30,138
ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,138
wykładyaudytoryjne0,40,268

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 1 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowoczesne trendy w opakowalnictwie żywnościzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,30,138
laboratoriapraktyczne0,30,138
wykładyaudytoryjne0,40,268
Opakowania żywności - podział, funkcje i bezpieczeństwozaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,00,268
laboratoriapraktyczne0,50,138
wykładyaudytoryjne0,50,138