Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt - Zootechnika (S1)
specjalność: Zootechnika

Plany studiów w roku akademickim 2015/2016 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 18wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mechanizacja produkcji zwierzęcej i roślinnejzaliczenie3,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne2,02,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 10wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 11wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Chów i hodowla bydłaegzamin6,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne0,50,510
laboratoriapraktyczne3,03,040
wykładyaudytoryjne2,52,540
Chów i hodowla trzody chlewnejegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,53,550
wykładyaudytoryjne2,52,540
Higiena zwierząt i profilaktyka zootechnicznaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,04,055
wykładyaudytoryjne2,02,035

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Molekularne podstawy żywieniazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Podstawy żywienia człowiekazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Żywność funkcjonalnazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,21,2155
wykładyaudytoryjne0,80,8155
4 Żywność wygodnazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155

Blok obieralny 10 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biostymulatory w żywieniu zwierzątzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Diagnostyka substancji niepożądanych w żywności i paszyzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Dietetyka weterynaryjnazaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155
4 Zioła w produkcji zwierzęcejzaliczenie2,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0155
wykładyaudytoryjne1,01,0155

Blok obieralny 11 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biotechnologia w produkcji paszzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
2 Procesy fermentacji w konserwacji pasz i produkcji energiizaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
3 Techniki w utrzymaniu i żywieniu świńzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0155
4 Wykorzystanie procesów fermentacyjnych w przemyśle spożywczymzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0155

Blok obieralny 18 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin4,0laboratoriapraktyczne6,06,0603
laboratoriapraktyczne4,04,0604
laboratoriapraktyczne4,04,0605
2 Język francuskiegzamin4,0laboratoriapraktyczne6,06,0603
laboratoriapraktyczne4,04,0604
laboratoriapraktyczne4,04,0605
3 Język niemieckiegzamin4,0laboratoriapraktyczne6,06,0603
laboratoriapraktyczne4,04,0604
laboratoriapraktyczne4,04,0605