Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: żywienie człowieka

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 3:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,08
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia podstawowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Enzymologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne2,01,016
Projektowanie i eksploatacja linii technologicznych.zaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,08

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Higiena w przemyśle spożywczymegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne1,01,08
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne2,01,016

Blok obieralny 5 - do wybrania 2 z 31 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
6 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
8 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
9 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
10 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
11 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
13 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
14 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
15 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
16 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
17 Prawo żywnościoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
18 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
19 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
20 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
21 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
22 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
23 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
24 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
25 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
27 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
12 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
26 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
28 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
30 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183
31 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0293
wykładyaudytoryjne2,01,0183