Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2014/2015 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,016

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno - organizacyjna (4 tygodnie)zaliczenie4,0praktykipraktyczne4,00,04

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Tworzenie i rozwój formy indywidualnej przedsiębiorczościzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne2,01,016
Zarządzanie jakością żywnościzaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,016
wykładyaudytoryjne1,01,08

Blok obieralny 1 - do wybrania 2 z 31 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
6 Higieniczno-toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
8 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
9 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
10 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
11 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
12 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
13 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
14 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
15 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
16 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
17 Prawo żywnościoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
18 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
19 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
20 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
21 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
22 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
23 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
24 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
25 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
26 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
27 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
28 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
29 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
30 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182
31 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0182

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
2 Komunikacja i korespondencja handlowazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
3 Komunikacja społecznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182
4 Techniki negocjacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0182

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne1,01,0151
lektorataudytoryjne2,01,0152