Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,026
Ekologia wódegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Logistyka w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariapraktyczne2,01,026
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,015
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Żeglarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262