Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariapraktyczne1,01,015
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,015
Towaroznawstwo napojówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,020
wykładyaudytoryjne1,01,010
Towaroznawstwo produktów zwierzęcychegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,030
wykładyaudytoryjne2,01,030
Towaroznawstwo tłuszczów jadalnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,020
wykładyaudytoryjne1,01,010
Towaroznawstwo wyrobów cukierniczychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,020
wykładyaudytoryjne1,01,010
Towaroznawstwo żywności specjalnego przeznaczenia i funkcjonalnejegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,015
wykładyaudytoryjne1,01,015

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
2 Fizjologia pracyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0202