Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S2)
specjalność: ocena, analiza i zarządzanie jakością żywności

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwa i higieny pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,013
Seminarium dyplomowezaliczenie2,0seminariaaudytoryjne2,01,026

Moduły/Przedmioty kształcenia kierunkowego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Mikrobiologia przetwórstwa żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Tworzenie i rozwój form indywidualnej przedsiębiorczościzaliczenie2,0konwersatoriaaudytoryjne2,01,026

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Surowce pomocnicze i dodatki do żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Technologia produkcji żywności regionalnej i ekologicznejegzamin4,0wykładyaudytoryjne2,01,026
laboratoriapraktyczne2,02,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 26 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
6 Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
8 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
9 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
10 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
11 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
12 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
13 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
14 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
15 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
16 Prawo żywnościoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
17 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
18 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
19 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
20 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
21 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
22 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
23 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
24 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
25 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
26 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
5 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bioetykazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Komunikacja i korespondencja handlowazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Komunikacja społecznazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Techniki negocjacjizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin1,0lektorataudytoryjne2,01,0301
lektorataudytoryjne1,01,0152
2 Język niemieckiegzamin1,0lektorataudytoryjne2,01,0301
lektorataudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Kultura żywienia w różnych regionach świataegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Technologia produktów cukierniczychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Wybrane działy z reologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
5 Żywność i żywienie w dobie globalizacjiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 26 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Alergie pokarmoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
2 Analityka żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
3 Biologiczne podstawy jakości mięsaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
4 Charakterystyka i przetwarzanie zwierzyny łownejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
5 Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
6 Higieniczno - toksykologiczna ocena opakowańegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
7 Izolaty, koncentraty i biopreparaty spożywcze z rybegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
8 Mikrobiologia przemysłowaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
9 Mody i systemy żywieniowe w świetle fizjologiiegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
10 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
11 Opakowania i systemy pakująceegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
12 Otrzymywanie preparatów pochodzenia mikrobiologicznegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
13 Patogeny w żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
14 Postępy w inżynierii przemysłu spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
15 Postępy w mechanizacji przetwórstwa spożywczegoegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
16 Prawo żywnościoweegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
17 Standardy mikrobiologiczne w analizie i ocenie jakości żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
18 Szkodniki w przemyśle spożywczymegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
19 Technologia i organizacja usług gastronomicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
20 Technologia pasz i koncentratów paszowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
21 Transport chłodniczyegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
22 Wybrane działy w chłodnictwie i przechowalnictwie żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
23 Wybrane działy w technologii piekarstwa i ciastkarstwaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
24 Wybrane działy z technologii mleczarskiejegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
25 Żywienie różnych grup ludnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,0482
wykładyaudytoryjne2,01,0302
26 Żywienie w różnych stanach fizjologicznychegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,0452
wykładyaudytoryjne2,01,0302