Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 12wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 14wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Nutrigenomikaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,00,526
wykładyaudytoryjne1,00,526
Surowce rzeźneegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,02,030
projektypraktyczne1,00,05
wykładyaudytoryjne2,01,030
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,035
wykładyaudytoryjne2,01,030
Technologia produktów zbożowychegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,02,043
projektypraktyczne1,00,05
wykładyaudytoryjne2,02,030
Technologia roślinnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne2,02,030
projektypraktyczne1,00,05
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 12 - do wybrania 1 z 3 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Ekstremofile w żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
2 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Wykorzystanie niekonwencjonalnych surowców mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135

Blok obieralny 14 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Aparatura przemysłu spożywczegozaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
2 Przechowalnictwo w analityce laboratoryjnej i przemysłowejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Zagrożenia mikrobiologiczne a żywność tropikalnazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
4 Zastosowanie surowców niechlebowych w piekarnictwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135