Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (N1)
specjalność: technologia i żywienie

Plany studiów w roku akademickim 2013/2014 - semestr 4:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodni
Praktyka produkcyjno-organizacyjnazaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,02

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Mikrobiologia żywnościegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,026
projektypraktyczne1,01,03
wykładyaudytoryjne1,01,018
Podstawy żywienia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne3,01,018
projektypraktyczne1,01,03
wykładyaudytoryjne2,01,026
Surowce rybnezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,08
wykładyaudytoryjne1,01,08
Technologia mleczarskaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,01,026
projektypraktyczne1,01,03
wykładyaudytoryjne1,01,018

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0303
lektoratpraktyczne2,02,0304
lektoratpraktyczne1,01,0305
lektoratpraktyczne2,02,0306

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 6 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
2 Projektowanie nowych produktów mięsnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
3 Przetwórstwo mleka w gospodarstwach agroturystycznychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
4 Właściwości funkcjonalne surowców i produktów roślinnychzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
5 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084
6 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,084
wykładyaudytoryjne1,01,084