Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (S2)
specjalność: usługi turystyczne

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - zestawienie zbiorcze planów semestralnych:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 2wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ochrona własności intelektualnej, bezpieczeństwo i higiena pracyzaliczenie1,0wykładyaudytoryjne1,01,0133
Przygotowanie pracy dyplomowejzaliczenie20,0praca dyplomowapraktyczne20,00,003
Szkolenie bhpzaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,051
Szkolenie bibliotecznezaliczenie0,0wykładyaudytoryjne0,00,021

Praktyki zawodowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba tygodniSemestr
Praktyka zawodowa (4 tygodnie)zaliczenie2,0praktykipraktyczne2,00,041

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
Blok obieralny 3wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwaria i oceanariazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0263
wykładyaudytoryjne1,01,0153
Analiza statystyczna wyników badańzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
Analiza żywnościegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
Ekologia wódegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Fizjologia pracy i wypoczynkuegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0151
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Higiena i bezpieczeństwo podróżnychzaliczenie1,0ćwiczenia audytoryjneaudytoryjne1,01,0261
Logistyka w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Mikrobiologiczne zatrucia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Obsługa ruchu turystycznegoegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Organizacja i technika pracy w hotelarstwiezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Seminarium dyplomowezaliczenie6,0seminariaaudytoryjne2,01,0261
seminariaaudytoryjne2,01,0262
seminariaaudytoryjne2,01,0263
Towaroznawstwo produktów specjalnego przeznaczenia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Towaroznawstwo używekegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Wnioski o dofinansowanie działalności turystycznejzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Zarządzanie jakościązaliczenie3,0laboratoriapraktyczne2,01,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0151
Zarządzanie produktem turystycznymzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152
Zoogeografia w turystycezaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0152
wykładyaudytoryjne1,01,0152

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin4,0lektoratpraktyczne2,01,0261
lektoratpraktyczne2,01,0262

Blok obieralny 2 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy psychologiizaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303
2 Prawa konsumenckiezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne2,01,0303

Blok obieralny 3 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Agroturystykaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Jakość surowców i produktówegzamin4,0wykładyaudytoryjne1,01,0262
laboratoriapraktyczne3,02,0262
3 Ogólne towaroznawstwo żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Turystyka dla osób niepełnosprawnychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Gastronomia prozdrowotnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Protokół dyplomatycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Towaroznawstwo a specyfika wyrobów cukierniczychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Żeglarstwoegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Podstawy użytkowania łodzi motorowych.egzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
2 Sztuka kulinarnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
3 Zagospodarowanie turystyczne wódegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261
4 Zasoby mórz i oceanów jako walor wybranych regionówegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0261
wykładyaudytoryjne1,01,0261

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
3 Toksyny zwierząt i roślin egzotycznychegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262
4 Usługi gastronomiczneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0262
wykładyaudytoryjne1,01,0262

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Mięso a kuchnie świataegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0263
wykładyaudytoryjne1,01,0263
2 Statek jako aspekt turystycznyegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0263
wykładyaudytoryjne1,01,0263
3 Turystyka w Antarktydzie i Arktyceegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0263
wykładyaudytoryjne1,01,0263
4 Wyjazdy studyjneegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,02,0263
wykładyaudytoryjne1,01,0263