Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Towaroznawstwo (N2)
specjalność: Towaroznawstwo żywności

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 2:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Seminarium dyplomowezaliczenie1,0seminariaaudytoryjne1,01,016

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 5wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 6wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Ekonomia menadżerskazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09
Statystyczne sterowanie procesem produkcyjnymzaliczenie1,0laboratoriapraktyczne1,01,09
Towaroznawstwo surowców pomocniczych i dodatkówzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09
Zarządzanie produktemzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09
Żywienie różnych grup ludnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,09
wykładyaudytoryjne1,01,09

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język obcy (j. angielski)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163
2 Język obcy (j. niemiecki)egzamin2,0lektoratpraktyczne2,01,0162
lektoratpraktyczne2,01,0163

Blok obieralny 5 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
2 Chemiczne pozostałości w żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
3 Nośniki szkodliwych mikroorganizmówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
4 Towaroznawstwo biopreparatówegzamin5,0wykładyaudytoryjne2,01,0102
laboratoriapraktyczne3,02,0292
5 Towaroznawstwo środków higieny przemysłu spożywczegoegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102

Blok obieralny 6 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Fizjologia hydrobiontówegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
2 Fizjologia pracyegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
3 Gastronomia prozdrowotnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
4 Reologia żywnościegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102
5 Sztuka kulinarnaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,02,0292
wykładyaudytoryjne2,01,0102