Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: żywienie człowieka i dietetyka

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 7wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 9wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Dietetykaegzamin5,0laboratoriapraktyczne3,03,045
wykładyaudytoryjne2,01,033
Fizjologia człowiekaegzamin6,0laboratoriapraktyczne4,02,045
wykładyaudytoryjne2,01,033
Technologia gastronomicznazaliczenie4,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Technologia roślinnaegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Towaroznawstwo żywności (blok)egzamin5,0laboratoriapraktyczne3,01,039
wykładyaudytoryjne2,01,026

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 7 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Antropometryczna analiza stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
2 Biochemiczna analiza i interpretacja stanu odżywienia człowiekazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Leki i żywnośćzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
4 Wpływ czynników agresji środowiskowej na organizm - granice przystosowaniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
5 Żywieniowa promocja zdrowiazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135

Blok obieralny 9 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Analiza i ocena jakości żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
2 Biochemia żywieniazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Kuchnie świata - kultura żywieniowazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
4 Żywność funkcjonalna i dietetycznazaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
5 Żywność tradycyjna i regionalna w żywieniuzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135