Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - Technologia żywności i żywienie człowieka (S1)
specjalność: technologia żywności pochodzenia wodnego

Plany studiów w roku akademickim 2012/2013 - semestr 5:

Moduły/Przedmioty kształcenia ogólnego

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 1wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów

Moduły/Przedmioty specjalnościowe

PrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzin
Blok obieralny 4wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 16wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Blok obieralny 19wartości zależne od wybranej grupy przedmiotów
Akwakultura śródlądowaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,026
wykładyaudytoryjne1,01,026
Ekologiczne aspekty w produkcji żywnościegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,01,013
Genetyka i selekcja rybegzamin4,0laboratoriapraktyczne2,01,026
wykładyaudytoryjne2,01,026
Nutrigenomikaegzamin3,0laboratoriapraktyczne2,00,526
wykładyaudytoryjne1,00,526
Parazytologiaegzamin2,0laboratoriapraktyczne1,01,013
wykładyaudytoryjne1,00,013
Technologia gastronomicznazaliczenie5,0laboratoriapraktyczne3,01,035
wykładyaudytoryjne2,01,030

Blok obieralny 1 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Język angielskiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606
2 Język niemieckiegzamin2,0lektoratpraktyczne2,02,0303
lektoratpraktyczne1,01,0304
lektoratpraktyczne2,02,0605
lektoratpraktyczne2,01,0606

Blok obieralny 4 - do wybrania 1 z 2 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Hydrochemiaegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0265
wykładyaudytoryjne1,01,0265
2 Zanieczyszczenie i ochrona wódegzamin4,0laboratoriapraktyczne3,01,0265
wykładyaudytoryjne1,01,0265

Blok obieralny 16 - do wybrania 1 z 4 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Metody instrumentalne w analizie żywnościzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
2 Nowe technologie i techniki produkcji dodatków do żywności funkcjonalnejzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
3 Reometria żywnościzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
4 Zagrożenia mikrobiologicznezaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135

Blok obieralny 19 - do wybrania 1 z 5 grup

GrupaPrzedmiotzaliczenieECTS (semestr)forma dydaktycznatyp zajęćECTS (forma)ECTS kontaktoweLiczba godzinSemestr
1 Biologia i wykorzystanie kręgowców wodnychzaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
2 Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
3 Ekologiczny monitoring środowiskazaliczenie2,0wykładyaudytoryjne1,01,0135
laboratoriapraktyczne1,01,0135
4 Geografia wykorzystania światowych zasobów rybackichzaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135
5 Ultrastruktura tkanek i narządów organizmów wodnych użytecznych w technologiizaliczenie2,0laboratoriapraktyczne1,01,0135
wykładyaudytoryjne1,01,0135