Administracja Centralna Uczelni - Wymiana międzynarodowa (S2)
Sylabus przedmiotu Destination & Hotel Management:
Informacje podstawowe
Kierunek studiów | Wymiana międzynarodowa | ||
---|---|---|---|
Forma studiów | studia stacjonarne | Poziom | drugiego stopnia |
Tytuł zawodowy absolwenta | |||
Obszary studiów | — | ||
Profil | |||
Moduł | — | ||
Przedmiot | Destination & Hotel Management | ||
Specjalność | przedmiot wspólny | ||
Jednostka prowadząca | Katedra Studiów Regionalnych i Europejskich | ||
Nauczyciel odpowiedzialny | Natalia Oleszczyk <noleszczyk@zut.edu.pl> | ||
Inni nauczyciele | |||
ECTS (planowane) | 3,0 | ECTS (formy) | 3,0 |
Forma zaliczenia | zaliczenie | Język | angielski |
Blok obieralny | — | Grupa obieralna | — |
Wymagania wstępne
KOD | Wymaganie wstępne |
---|---|
W-1 | Broad approach and general knowledge about contemporary trends in both macro and micro levels of management: Destination management in general and role of the hotel within the destination. |
Cele przedmiotu
KOD | Cel modułu/przedmiotu |
---|---|
C-1 | The primary objectives of the course are to: Develop a working knowledge of hotel management Develop and analyze hotel management cases |
Treści programowe z podziałem na formy zajęć
KOD | Treść programowa | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
T-W-1 | 1.Tourist Destination 2. Contemporary trends in Tourism 3. Destination Management 4. Hotel Business 5. 20 Top Lessons for all Hotel Managers | 30 |
30 |
Obciążenie pracą studenta - formy aktywności
KOD | Forma aktywności | Godziny |
---|---|---|
wykłady | ||
A-W-1 | attendance | 30 |
A-W-2 | literature overvew | 45 |
75 |
Metody nauczania / narzędzia dydaktyczne
KOD | Metoda nauczania / narzędzie dydaktyczne |
---|---|
M-1 | Lecture |
M-2 | Disscution |
Sposoby oceny
KOD | Sposób oceny |
---|---|
S-1 | Ocena formująca: Presence |
S-2 | Ocena podsumowująca: Oral colloquium |
Zamierzone efekty uczenia się - wiedza
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_W01 Students have understanding of the main goal of destination and hotel management | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1, M-2 | S-1, S-2 |
Zamierzone efekty uczenia się - umiejętności
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_U01 Students will be able to understand, analyze Hotel Management | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1, M-2 | S-1, S-2 |
Zamierzone efekty uczenia się - inne kompetencje społeczne i personalne
Zamierzone efekty uczenia się | Odniesienie do efektów kształcenia dla kierunku studiów | Odniesienie do efektów zdefiniowanych dla obszaru kształcenia | Cel przedmiotu | Treści programowe | Metody nauczania | Sposób oceny |
---|---|---|---|---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_K01 As a result of the course the student: will be able to use in practice the knowledge gained in the field. | — | — | C-1 | T-W-1 | M-1, M-2 | S-1, S-2 |
Kryterium oceny - wiedza
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_W01 Students have understanding of the main goal of destination and hotel management | 2,0 | |
3,0 | Student correctly defines some concepts of destination and hotel management | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - umiejętności
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_U01 Students will be able to understand, analyze Hotel Management | 2,0 | |
3,0 | Student correctly defines some concepts of destination and hotel management | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Kryterium oceny - inne kompetencje społeczne i personalne
Efekt uczenia się | Ocena | Kryterium oceny |
---|---|---|
WM-WEKON_1-_DHM_K01 As a result of the course the student: will be able to use in practice the knowledge gained in the field. | 2,0 | |
3,0 | Student: in the field of knowledge mastered the basic material of the program, in the field of understanding knowledge mastered the basic scope of material, in the field of relation to knowledge makes a lot of errors in content and language (quality of statements in the largely wrong) | |
3,5 | ||
4,0 | ||
4,5 | ||
5,0 |
Literatura podstawowa
- Cerovic Z. Hotel Management, Hotel Management, FTHM Opatia, Croatia, 2010
- Tuntev Z., Hotel Lexicon, FTU Ohrid, Ohrid, 2007